Ашық сабақтың тақырыбы: «Сүттің қышқылдығын, тығыздығын, майлылығын анықтау»
Мақсаты:
Білімділік: сүттің сапасын анықтау үшін зертханалық зерттеу кезінде теориялық білімін практика жүзінде терең меңгеру.
Дамытушылық: логикалық ойлау қабілетін, кәсіби тілде сөйлеу мәнерін жоғарлату, студенттерді ізденуге үйрету, өз мамандығына қызығуын арттыру арқылы іскерлік пен дағдысын дамыту.
Тәрбиелік: студенттерді топпен және ұжымдық бағытпен жұмыс істеуге баулу, ұқыптылықты, белсенділікті, жауапкершілікті тәрбиелеу.
Сабақтың түрі: зертханалық –практикалық сабақ.
Қорытынды: Қазақстанда сүт тауарлы фермалардың дамуы кезінде ветеринарлық- санитарлық сараптаушыларға актуальды тақырып, классикалық және қазіргі заманғы зерттеу әдістері меңгерілді. 4ВК топ белсенділігін көрсете білді.